Kinderboekenweek – voorlezen bij de openhaard

voorlezen bij de openhaardDe kinderboekenweek komt ieder jaar in oktober terug. Een mooie maand, want het wordt weer kouder en zo is voorlezen bij de openhaard een genot. Of zelf lezen natuurlijk.

Ieder jaar is er een ander thema. En voor elk thema is er een grote keuze aan boeken voor alle leeftijden. Ook worden er talloze activiteiten georganiseerd. Maar het mooiste is toch…

Voorlezen bij de openhaard

Want wat is er nou leuker om eerst samen lekker actief te zijn en daarna gezellig voorlezen bij de open haard?

De sfeer van het knappend haardvuur, de gezelligheid van samen doen, de waarde van het voorlezen – hiermee doe je eigenlijk heel veel waardevols in één klap.

Doe jij dat ook? Voorlezen of samen lezen bij de openhaard?

  • En wat lees je dan?
  • Wat voor vuurtje brandt er?
  • Of heb je een kachel en geen open haard?
  • Steek je dan een kaarsje aan?
voorlezen bij de open haard?

voorlezen bij de open haard?

Deel je ervaringen hier onder of via één van de sociale media. De links staan bovenaan de pagina. We zijn namelijk heel erg benieuwd naar JULLIE haardvuur-verhalen en foto’s!

Thema’s van de kinderboekenweek

Er is dus ieder jaar een ander thema. Hier een overzicht van wat er komt en wat de afgelopen jaren voorbijkwam. Leuk om ideetjes op te doen, ook voor andere momenten in het jaar.

2017 – Gruwelijk Eng Griezelen

Dat waren spannende dagen… Gelukkig kun je ook nu nog griezelige boeken lezen…

2016 – Opa en Oma

Een thema dat uitnodigde tot samen doen, ontdekken, praten en vergelijken. Is het geen leuk idee als opa of oma het favoriete boek uit hún jeugd komt voorlezen?

2015 – Raar maar waar

Over natuur, wetenschap en techniek.

2014 – Feest

Eigenlijk zou iedere dag een feestje moeten zijn. Of in ieder geval een feestmoment hebben. Samen lezen kan zo’n moment zijn!

2013 – Klaar voor de start!

De titel geeft het al weg. Dit ging over sport en bewegen. Hier is de video van het Kinderen voor Kinderen lied dat bij het thema hoorde.

Zo kan ik nog wel even doorgaan… De kinderboekenweek bestaat al heel lang. Net zoals voorlezen al heel lang gedaan wordt.

PS Mocht je een overzicht zoeken van de activiteiten in het land tijdens de komende kinderboekenweek, dan vind je dat op de officiële pagina van de kinderboekenweek. Veel lees- en haardvuur-plezier!

O ja, ook wie geen kinderen in de buurt heeft om voor te lezen, kan natuurlijk toch van een super leesmoment bij de open haard genieten. Daarvoor hoeft het overigens ook geen kinderboekenweek te zijn. ;-)

 

Klik om te delen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *